3 producten die jij nodig hebt om je tuin te onderhouden

Wil jij je buren jaloers maken door je tuin een nodige opknapbeurt te geven? Of ben je het type dat graag de hele dag met zijn vingers in de aarde door de tuin heen ploetert? Je hebt dan het beste tuingereedschap nodig, zoals een Ego heggenschaar. Hier zijn 3 producten die jij absoluut nodig hebt om je tuin te onderhouden. Lees verder!

Strak hegje 

Ben jij in het bezit van een heg of een boom die zo af en toe wel een snoeibeurt kan gebruiken? Dan kan een heggenschaar natuurlijk niet ontbreken. Een strakke heg ziet er verzorgt uit. Bovendien neemt de heg geen onnodige ruimte in beslag door alle takken die eruit steken. Makkelijk is het om een mechanische heggenschaar aan te schaffen. Dit maakt het snoeien makkelijker en bovendien een stuk nauwkeuriger. Zo’n heggenschaar scheelt een hoop tijd die je kwijt zou zijn als je handmatig elk stukje van de heg gaat knippen. Op het moment dat je een grote tuin hebt, kan een heggenschaar accu niet ontbreken. Je hebt natuurlijk geen zin om met een kilometer aan snoer stoeiend door je tuin te moeten slenteren. 

Schone voeten

Wie houdt er nou niet van een schoon straatje of een groene grasmat zonder bladeren en allerlei andere rotzooi? Er zijn veel soorten bezems die ieder weer voor ander materiaal bestemd zijn. Je kunt het beste 3 soorten bezems hebben. Dit is afhankelijk van hoe je tuin eruitziet. Met een stadsbezem kun je zand en bladeren wegvegen. Een straatbezem verwijdert hardnekkig vuil. Met een onkruidbezem kun je zoals de naam al zegt, onkruid en groene aanslag van tegels verwijderen. Heb je nou voornamelijk gras in je tuin, dan kun je het beste nog een hark aanschaffen. Dit werkt een stuk makkelijker als je bladeren bij elkaar wilt vegen. Mocht je nou in het verleden zoveel bomen hebben geplant dat je inmiddels een privé bos in de tuin hebt staan, is het misschien verstandig om naar een bladblazer te kijken. Dit scheelt een hoop gehark. 

Gehydrateerde plantjes

Planten geven kleur aan je tuin. Tenminste als je ze water geeft. Ben jij nou ook zo’n kleurrijke plantenliefhebber, dan is het handig om een simpel gietertje aan de inventaris toe te voegen. Lijkt jouw tuin meer op een persoonlijk keukenhof, dan kun je beter een sproeier met een goede tuinslang aanschaffen. Tenzij je natuurlijk van heen en weer wandelen met een gietertje houdt. In de zomer als het wat droger is, is het van belang dat de plantjes genoeg water krijgen. In deze periode maak je ook wat meer gebruik van de tuin, dus is het fijn als de plantjes er mooi bij staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *