Cadeautips – de do’s and dont’s van geschenken

 

Het perfecte cadeau geven is niet altijd even makkelijk. Niet alleen moet je aan de persoonlijkheid denken van de persoon aan wie je het geeft, maar ook voor welke gelegenheid het is, en wat je wel en niet aan kunt met je eigen budget. Vooral de financiële beslissingen kunnen dagen duren. Gelukkig zijn er speciale cadeausites, zoals Kado Tips, die je helpen om de hoeveelheid keuzes en opties af te stellen op jouw specifieke behoeftes. Ook zijn er cadeaus die goed zijn voor elke gelegenheid – en cadeaus die je nooit moet geven (tenzij je die persoon heel goed kent).

 

Do’s

Boeken, decoraties voor in huis, bepaalde gadgets en geurtjes zijn altijd goed – in het geval dat je de persoonlijke smaak van de ontvanger kent.

 

Dont’s

Hele grote, dure of bombastische cadeaus vallen over het algemeen bij Nederlanders niet in de smaak. Wees hier voorzichtig mee, tenzij je de persoon goed kent. Cadeaus voor trouwerijen zijn een ander verhaal.

 

Andere cadeautips

Het is vaak een goed idee om cadeaus van tevoren aan te schaffen. Daarmee bedoelen we niet vóór de datum van een bepaald evenement waar je het cadeau nodig hebt, maar ver van tevoren. Als je iets geschikts ziet voor een bepaalde persoon, maar het is bijvoorbeeld nog niet zijn verjaardag, neem het cadeau dan toch mee. Dan weet je zeker dat je niet hoeft te zoeken als de dag wel aanbreekt.

Ook kan het baten om een “algemene cadeau-la” te hebben. Hier doe je cadeaus in die goed zijn voor elke gelegenheid, zoals bijvoorbeeld kortings- of tegoedbonnen. Zo heb je altijd iets om op terug te grijpen als je snel een cadeau nodig hebt. Gebruik deze lade niet voor mensen die je goed kent – daarvoor kun je beter persoonlijke cadeaus kopen of maken.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *