drank cadeaus

Dit zijn de meest verkochte drank cadeaus

Een van de leukstee cadeau ideeën om te geven voor een verjaardag of jubileum, is een feestelijke fles. Zoiets doet het altijd goed, helemaal als je kiest voor iets unieks. In dit artikel benoemen wij de meest verkochte drank cadeaus: wijn, bier en whisky.

1.      Vino, waar blijft de wijn?

Een van de meest verkochte drank cadeaus is wijn. Of je nu een fles rosé, witte of rode wijn cadeau wil geven, er is voor elk(e smaak) wat wils. Aangezien het assortiment aan – en daarmee de keuze in – wijnen ruim is, kan het best lastig kiezen zijn. Zogenaamde smaakprofielen kunnen je daarbij helpen. Zo bestaan er voor elke wijn zes verschillende smaakprofielen. Een voorbeeld van een smaakprofiel behorende bij rosé wijnen is de ‘fresh prince’: fris, verfijnd en sappig. In het geval van witte wijnen kan dit de ‘fresh hammer’ zijn: fris, veel smaak en intens. Een voorbeeld van een smaakprofiel behorende bij rode wijnen is de ‘fruit smoothie’: fruitig, sappig en toegankelijk. Mensen die zich in genoemde drie profielen herkennen, vinden over het algemeen dat een wijn niet te moeilijk moet zijn. Easy drinking. Makkelijk drinkbaar dus. In die gevallen doen een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc (witte wijn) of een, eveneens afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Pinot Noir het altijd goed.

2.      Bier dat speciaal is

Een ander drank cadeau dat veel verkocht wordt, is bier. Binnen de categorie bier heb je bieren die je tijdens willekeurige gelegenheden (lees: altijd wel) drinkt, maar er bestaan ook bieren die meer geschikt zijn voor de speciale momenten in het leven, zoals een verjaardag of jubileum. Als het aankomt op bieren wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen pils en speciaalbier. Het verschil tussen deze twee is dat pils beter bekend is als “normaal” bier en ondergistend is, en dat speciaalbier bier is met een smaakje en bovengistend is. Voor die bijzondere momenten in het leven doen speciaalbieren het als cadeau altijd goed. Tegenwoordig zijn er meer dan 2000 speciaalbieren op de markt: zoet, bitter, fruitig, soepel en krachtig bekend onder namen als dubbel, tripel, IPA en blond.

3.      Malt, blended of bourbon whisky

Nog een feestelijke fles die vaak cadeau gedaan wordt, is whisky. Net als voor wijn en bier geldt, is er voor elk(e smaak) een whisky. Dit kan een malt whisky (zoals The Glenlivet Founder’s Reserve of Dalwhinnie 15 Years), een blended whisky (zoals The Famous Grouse of Glen Talloch) of een bourbon whisky (zoals Four Roses of Bulleit) zijn. Genoemde zes voorbeelden staan overigens in de ‘top 5 beste whisky’s’. Binnen de categorie whisky zijn er vier smaken te onderscheiden: mild en zacht, medium en granig, vol en rijk, en krachtig en rokerig. Voor de beginnende whisky drinker is het aan te raden te starten met een whisky die mild en zacht is, zoals The Glenlivet Founder’s Reserve. Een whiskyset met verschillende soorten whisky’s is altijd een leuk drank cadeau om te geven. Van harte en proost!

Welke drank heb jij weleens cadeau gedaan of gekregen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *