Een bullet journal gebruiken

De aanschaf van een bullet journal wordt steeds populairder vanwege het ruim aanbod aan verschillende soorten journals voor de meest creatieven onder ons, maar wat komt er allemaal kijken bij bullet journaling? Ga door met het lezen van de tekst hieronder om te weten hoe je een bullet journal kunt gebruiken.

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal kan het beste worden omschreven als een agenda, een dagboek en een to do-lijst in één. Je kunt middels bullet journaling orde brengen in je taken, je doelen, je afspraken, je deadlines en je gedachten door deze met pen en papier op te schrijven. Deze methode is voornamelijk geschikt voor creatieve personen aangezien je start vanaf een leeg boek of schrift, meestal met dotted papier en een vaste basis die op een later moment te personaliseren is door middel van diagrammen, tekeningen, stickers, doodles, handletters en dergelijke.

Voor wie geschikt?

Een Bullet journal is voornamelijk geschikt voor creatieve personen die gebruik maken van lijstjes, maar deze lijstjes overal rond laten slingeren. Ook personen die graag pen en papier gebruiken, personen die hun doelen, hun voortgang en hun gewoonten graag opschrijven en bijhouden, personen die graag vooruit plannen en orde willen brengen in hun leven door het bijhouden van een agenda of een dagboek.

De voordelen van een bullet journal

Er komen verschillende interessante voordelen kijken bij bullet journaling, waaronder:

  • Middels bullet journaling leer je prioriteiten te stellen.
  • Je vergroot je kansen om je doelen te kunnen bereiken.
  • Je kunt profiteren van meer positivisme in het leven.
  • Met bullet journaling breng je meer rust in je hoofd.
  • Je leert op een bewuste manier om te gaan met de tijd die je hebt.
  • Je leert tevreden te zijn met wat je hebt en tot nu toe hebt bereikt.

De indeling

In de meeste gevallen bestaat een bullet journal uit de index, welke telkens bij wordt gewerkt naarmate je meer gaat schrijven. Hierbij krijgt elke pagina een eigen paginanummer zodat je op een makkelijke en snelle wijze informatie terug kunt vinden. Na de indexpagina’s vind je ook de keys. De keys zijn de symbolen die je gebruikt in je journal zodat je bepaalde termen niet elke keer voluit hoeft te schrijven. Bij bullet journaling kan je overigens uitgaan van een jaaroverzicht, een maandplanning en een weekplanning. Denk verder ook aan lijstjes, verjaardagskalenders, schema’s, quotes, gedachten en dergelijke.

Soorten bullet journals

Je kunt kiezen uit verschillende soorten opties, waaronder een bullet journal met lege pagina’s, een invulboek, een notitieboek, een planner, een kalender of een dagboek. Ga van tevoren na welke manier van bullet journaling het beste past bij jou zodat je de meest geschikte keuze maakt.

24Papershop – Unieke Notitieboeken en Schrijfwaren

Starten als beginner

Een beginner die met een bullet journal wil starten kan het beste kiezen voor een journal met verplaatsbare bladen die je eenvoudig in en uit het boek kunt halen of om de volgorde te wijzigen. Vind je het kiezen van een geschikte journal niet makkelijk, vraag dan om advies bij een ervaren expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *