Een fotocamera als cadeau

Wil je iemand een camera cadeau geven?

Een fotocamera is ongetwijfeld een mooi geschenk voor iemand die graag foto’s neemt. Als je echter in een winkel of in een webshop op zoek gaat naar een geschikte camera, word je overdonderd door het overweldigende aanbod. Is de persoon aan wie je een fototoestel wilt schenken, een gevorderde amateurfotograaf? Of wil hij of zij een toestel waaraan zo weinig mogelijk moet ingesteld worden om toch een prachtig plaatje te bekomen? Op www.spadabble.com tref je reviews aan van de beste camera’s van 2017, ingedeeld volgens cameratype.

Semiprofessionele spiegelreflexcamera’s

Als je een zeer gepassioneerde fotografieliefhebber een camera cadeau wilt doen, kies je het best een spiegelreflexcamera. De spiegel in het inwendige van het toestel zorgt ervoor dat je via de zoeker door de lens van het toestel kijkt. Hierdoor is het beeld dat als foto wordt opgeslagen, precies gelijk aan het beeld dat je door de zoeker ziet. Het is mogelijk om bij een spiegelreflexcamera diverse soorten objectieven te gebruiken, bijvoorbeeld een telelens of een macrolens. Bij een spiegelreflexcamera kun je vrijwel alle parameters (diafragma, lichtgevoeligheid, sluitertijd, …) volledig handmatig instellen. Zo creëer je foto’s met heel speciale effecten.

Een systeemcamera als tussenstap

Een spiegelreflexcamera is het neusje van de zalm in de fotografie, maar hij heeft twee nadelen. Het toestel (vooral het objectief) is vrij groot en zwaar en het prijskaartje is, figuurlijk gesproken, nog zwaarder. Een systeemcamera vormt een goede tussenoplossing. Dit soort toestellen is heel wat lichter en kleiner. Je kunt er een ander objectief op monteren indien nodig. Ook met een systeemcamera is het mogelijk om vele parameters handmatig in te stellen en schitterende plaatjes te schieten. Automatische opnames zijn natuurlijk ook mogelijk.

Een eenvoudige camera met een simpele bediening: de compactcamera

Voor een persoon die snel een kwaliteitsvolle foto wil maken zonder zijn hoofd te moeten breken over allerlei camera-instellingen, koop je best een compactcamera. Zo’n camera is klein genoeg om in je handtas of jaszak te stoppen. Je kunt volledig automatisch een foto schieten, waarbij de camera de optimale instellingen kiest. De lens is niet verwisselbaar, maar het is wel mogelijk om in te zoomen op het onderwerp. De kwaliteit van de geschoten plaatjes is over het algemeen erg goed. Een compactcamera is bovendien niet zo duur. Wil je meer informatie over dit soort camera’s? Lees een beschrijving van de beste compact camera 2017!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *