Hoe toon je waardering naar je personeel?

Het is wetenschappelijk bewezen dat personeel dat zich gewaardeerd voelt, harder werkt dan personeel dat geen waardering ontvangt van de baas. Een complimentje op zijn tijd kan wonderen doen. Op welke manieren kun je nog meer de waardering voor je medewerkers tonen? Lees hier tips om een goede werkgever te worden.  

Geef regelmatig complimentjes

Wanneer je iemand een complimentje geeft, zie je vaak de positieve energie direct al opborrelen. Complimentjes dienen wel terecht gegeven worden, en gepast te zijn. We bedoelen dus niet dat je als werkgever je vrouwelijke werknemers te pas en te onpas moet gaan complimenteren over hun sexy uitstraling, maar werkgerelateerde complimentjes! En het grote voordeel van een complimentje? Het kost niks!

Zorg dat je na drukke dagen je dankbaarheid toont

Wanneer je personeel hard heeft gewerkt om die laatste grote order de deur uit te werken, of als ze taken hebben voldaan die officieel niet tot hun takenpakket horen, misstaat het je niet als werkgever om ook je dankbaarheid hiervoor te tonen. Vergeet ze niet te bedanken en te vertellen hoe erg je hun inzet waardeert en dat het zonder hun niet gelukt was. Trakteren op een etentje, gebak of een kratje bier zal zeer gewaardeerd worden. 

Wees erbij bij verjaardagen en jubileums

Natuurlijk dien je in je hoedanigheid van werkgever ook notitie te nemen van speciale dagen voor de werknemers. Uiteraard ben je bij jubileums aanwezig, met een praatje over hoe goed je nog de eerste dag en het sollicitatiegesprek weet te herinneren. Een persoonlijk uitgezocht cadeau is de beste keuze. Site reviews kunnen een prima bron van inspiratie zijn!

Op verjaardagen dien je zeker even de hand van je medewerker te schudden, of een persoonlijk kaartje te sturen. Ook bij trouwerijen dien je even te komen opdraven, en het zal helemaal gewaardeerd worden als je ook een persoonlijke speech weet te geven. Zit je daar als werkgever niet op te wachten? Dan kun je misschien iets anders origineels verzinnen. Kijk op een cadeauwinkel overzicht om ideeën op te doen.

Het geven van geld

Een leuke bonus zal door het personeel zeker niet geweigerd worden. Het ligt ook een beetje aan de hoogte van de bonus. Een eindejaarsbonus van een paar honderd euro omdat het bedrijf een goede jaaromzet heeft behaald is prima, maar een bonus van 5 euro omdat je personeel heeft lopen zwoegen om de muren van het bedrijf te witten zal als een belediging kunnen worden ontvangen. Geld geven is soms tricky, maar geld ontvangen is vaak erg plezierig om te ontvangen! En vergeet niet, de kracht van een complimentje draagt ver, heel ver!

———————————

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *