Hoe werkt Klarna

Hoe werkt Klarna?

Sinds dit jaar zijn het aantal online bestelling meer dan verdubbeld. Dit is niet zo vreemd aangezien winkels vanwege de coronapandemie maanden hun deuren moesten sluiten. Om toch aan de benodigde producten te komen, kozen steeds meer mensen ervoor om hun aankopen via webwinkels te doen. Hierdoor kregen de postbezorgers het drukker dan ooit tevoren en nam het aantal bestellingen met achteraf betalen ook toe. Een van de meest gekozen betaalmethode van Nederland is inmiddels Klarna. Maar hoe werkt Klarna nou precies? Dat leggen wij je graag uit in deze blog. Lees snel verder en wie weet kies jij binnenkort voor het achteraf betalen!

De reden dat mensen Klarna kiezen

Het is algemeen bekend dat mensen liever eerst een product willen zien, voelen en passen voordat zij over gaan tot een aankoop. Door het sluiten van de winkel was dit niet meer mogelijk, waardoor achteraf betalen een veel gekozen betaalmethoden werd. Hiermee ontvang je namelijk eerst het desbetreffende product om daarna pas te betalen. Hiervoor krijg je 14 dagen de tijd wat jouw voldoende tijd geeft om te bepalen of je het product gaat houden of juist retour stuurt.

Een aankoop doen met Klarna

Wanneer het de eerste keer is dat je een aankoop gaat doen met Klarna, dan is het logisch dat je niet precies weet hoe dit werkt. Om het gebruik van deze betaalmethode gemakkelijker te maken vind je hieronder enkele stappen voor het uitvoeren van een aankoop met Klarna:

  1. Kies een webwinkel die Klarna als betaalmethode accepteert
  2. Shop jouw favoriete producten en plaatst deze in je winkelwagen
  3. Vul jouw persoonsgegevens in en ga verder naar de betaalopties
  4. In het betaalmenu kies je voor Klarna
  5. Rond de bestelling af en jouw aankoop is geslaagd
  6. De webshop verwerkt nu jouw bestelling en ontvang je meestal binnen 2 werkdagen in huis, mits anders aangegeven door de verkopende partij
  7. Na verzending van jouw bestelling stuurt Klarna je direct een digitale factuur.
  8. De betaaltermijn bedraagt 14 of 30 dagen en begint zodra jij je producten ontvangen hebt. Dit geeft je voldoende tijd om de gekochte producten te proberen en te ervaren.
  9. Als je besluit om de producte te houden, dan kan je eenvoudig via de Klarna app jouw bestelling betalen. Met slechts één druk op de knop kan je hier met iDeal betalen.
  10. Wil je een gedeelte van de bestelling retourneren? Geef dit dan in de Klarna App aan en kies de desbetreffende producten. Zodra de webwinkel jouw retournering heeft ontvangen, dan zal de factuur bijgewerkt worden.

Voordelen van Klarna

Nu je weet hoe je een aankoop kan doen met Klarna is het belangrijk om te onthouden dat je met deze betaalmethode altijd pas betaald wanneer je besluit om jouw bestelling te houden. Wil je toch liever retourneren? Dan hanteert Klarna altijd de retourvoorwaarden van de desbetreffende webwinkel. Hierdoor hoef je aan deze betaalmethode geen extra kosten of rente te betalen voor een retournering. Door al deze voordelen van Klarna is het inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste betaalmethoden van Nederland. Wanneer doe jij je volgende aankoop met Klarna?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *