inpaktafel inrichten

Inpaktafel inrichten voor optimaal verpakkingsproces

Kies je ervoor om te investeren in goed verpakkingsmateriaal, dan kan een kwalitatieve inpaktafel om producten op te leggen en vervolgens te voorzien van verpakkingsmateriaal, niet ontbreken. Wanneer je een inpaktafel gaat plaatsen en inrichten komen er echter nogal wat factoren kijken waar je rekening mee dient te houden. In dit artikel voorzien we je van tips zodat je weet hoe je optimaal gebruik kunt maken van de inpaktafels. Op die manier kun je het verpakkingsproces binnen je organisatie, verder optimaliseren.

Waarom investeren in inpaktafels?

Wanneer je het woord “verpakkingsmachines” hoort, denk je wellicht niet direct aan inpaktafels. En hoewel inpaktafels geen echte machines zijn, bieden deze items wel een erg handige mogelijkheid om het verpakkingsproces te versoepelen en het nodige comfort te bieden aan werknemers binnen de verpakkingslijn. Via een goede inpaktafel kun je ervoor zorgen dat je al het verpakkingsmateriaal in de buurt hebt liggen, en dit strategisch is geplaatst. Op die manier kun je producten snel verpakken en verzenden. Hoe je dit, het inrichten van de inpaktafel, precies doet, leggen we hieronder uit. 

Inpaktafel plaatsen en inrichten: omgeving en installatie

Via gemarkeerde lijnen kun je het magazijn opdelen en de plekken waar je voorraad ligt (en waar dus de inpaktafels moeten worden geplaatst) identificeren. Heb je te maken met producten die rechtstreeks worden verzonden? Dan kun je er zomaar eens goed aan doen om de inpaktafels dichtbij de plek te plaatsen waar de vrachtwagens worden geladen.

Juiste materialen toevoegen aan de inpaktafel

Is de inpaktafel eenmaal geïnstalleerd, dan is het van belang om ervoor te zorgen dat er voldoende verpakkingsmateriaal aanwezig is. Grootschalig verpakkingsmateriaal inkopen, kun je bijvoorbeeld doen bij een verpakkingsmateriaal groothandel. Het ingekochte verpakkingsmateriaal, plaats je vervolgens op, in en rondom de inpaktafel. Enveloppen en dozen (het verzendmateriaal) kun je bijvoorbeeld bovenop de inpaktafel stallen. Op die manier nemen ze geen ruimte in op het werkoppervlak van de tafel. Afrolapparaten zijn geschikt om onder het werkblad te plaatsen. Essentiële verpakkingsbenodigdheden, denk aan een taperoller, verzendetiketten en stiften, kunnen het beste onder handbereik liggen. Soms zal opvulmateriaal om dozen met lege ruimte mee op te vullen, handig zijn om achter de hand te hebben. Overigens is dit opvulmateriaal niet standaard nodig om de producten goed in te pakken. Vooral als je te maken hebt met relatief lege dozen, kan opvulmateriaal het schuiven (en daarmee beschadigen) van producten vormen. Waar je het materiaal precies plaatst, en welk materiaal benodigd is, hangt uiteindelijk af van de te verzenden producten en de branche waarin je actief bent. 

Veel succes met het plaatsen en inrichten van de inpaktafels bij jouw bedrijf! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *