Kleinschalig overnachten in Europa

Kleinschalig overnachten in Europa

Ben jij op zoek naar een originele vakantie in Europa? Stap uit je comfort zone, kies eens wat anders en ga voor en kleinschalig hotel of resort in Europa. Zo kom je écht eens toe  aan uitrusten. Laat de dagelijkse stress achter je en geniet van een fijne vakantie samen met je partner of met het gezin. Ben jij ook benieuwd geworden? Lees dan snel verder en ontdek waarom kleinschalig overnachten een uitstekend idee is voor jouw volgende vakantie in Europa.

Waarom kleinschalig overnachten in Europa?

Heb jij dit ook wel eens; kom je weer terug van je vakantie maar ben je eigenlijk meer moe als dat je bent vertrokken. Misschien heb je een leuke stad bezocht, veel rondgelopen en leuke activiteiten gedaan. En uitrusten… Tja, dat is er eigenlijk niet van gekomen, want bij je hotel of resort was het eigenlijk ook erg druk met andere vakantiegangers. En precies daarom is een kleinschalig hotel of resort perfect. Hier kom je namelijk wel toe aan ontspannen.

Waarheen op vakantie?

Europa kent veel mooie plekken die perfect zijn voor een kleinschalige vakantie. Zo kan je in Spanje bijvoorbeeld overnachten in een typische finca of het boerenleven ontdekken op een agriturismo in Italië. Maar een klein appartement of hotel volstaat natuurlijk ook. Kleinschalige hotels en resorts zijn er dan ook in alle soorten en maten. En je vindt ze eigenlijk wel op alle vakantiebestemmingen. Soms moet je alleen net even wat beter zoeken. Maar bij kleinschalige-hotels.nl hebben ze de meest leuke adresjes al voor je gevonden in Nederland, Europa en wereldwijd.

Kleinschalig hotel aan zee

Vlakbij of direct aan zee is toch wel een van de meest favoriete plekken om te overnachten. Dat komt omdat het geruis van het water zo’n ontspannen gevoel geeft. In drukke badplaatsen heb je het strand alleen niet voor jezelf, maar zijn er veel andere toeristen die het strand met je delen. Daarom kan je uitwijken naar een kleinschalig hotel met een privé strand of een kleine badplaats waar het niet zo druk is. Zo kan je in alle rust genieten op het strand en heb je alle ruimte om je heen. Met kinderen is dit ook ideaal, want zij hebben dan genoeg plek om te spelen.

Romantisch overnachten in een hippe stad

Maak jij liever een stedentrip? Dan zijn er in de hipste steden ook veel leuke boutique hotels om uit te kiezen. Deze hotels zijn niet zo massaal ingericht en daarom kom je hier meer toe aan je rust. En je kan natuurlijk ook voor een kleinere stad kiezen. Dan kan je nog steeds leuke activiteiten doen, maar zijn er een stuk minder toeristen aanwezig. En nog een leuk voordeel; hotels in kleinere steden zijn vaak een stuk goedkoper als hotels in grote steden.

Ontdek jouw favoriete hotel!

Kleinschalige hotels zijn niet ingericht voor de massa. Daarom vind je er maar een beperkt aantal kamers. Zo zijn er intieme hotels met slechts 10 kamers maar ook kleinschalige resorts met zo’n 100 kamers. In vergelijking met grote resorts die soms wel 300-700 kamers aanbieden is dit dus een flink verschil!

Wil je tips opdoen voor jouw vakantie in Europa? Bekijk dan de leukste bestemmingen voor jouw reis en ontdek alle kleinschalige hotels in Europa. Hier vind je de mooiste vakantieadresjes waar jij in alle rust kunt genieten van een heerlijke vakantie. Doe inspiratie op voor jouw vakantie en bekijk waar jij binnenkort wil overnachten. Wij wensen je alvast veel plezier en rust toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *