Koop een bos rode rozen om je liefde kenbaar te maken

Nog steeds staat een bos rode rozen voor het teken van de liefde. En het bestellen van de rozen is tegenwoordig gemakkelijker dan je dacht. Voorheen moest je namelijk last de bloemist lopen, maar je kan ze nu eenvoudig online bestellen én laten bezorgen bij jezelf of bij iemand anders. Maar bloemen zijn een belangrijk sierstuk in de woning, ze maken je interieur mooier, ze zijn goed voor je gezondheid en geven ook nog een keer een verhaal mee. De ontdekking gaat terug naar de Griekse oudheden en helaas worden ze vandaag de dag onder gewaardeerd. 

De geschiedenis van rode rozen

Wil je de romantiek achter een bos rode rozen begrijpen? Dan moet je terug naar de periode van de oude Grieken, waar ze werden ontdekt. Want eigenlijk heeft de rode roos altijd dezelfde betekenis gehad. Door rode rozen te geven aan je geliefde zorgden de oude Grieken al voor de eerste verhalen. Daarnaast bestaat er een verhaal dat Aphrodite zich heeft opengehaald aan een van de doornen en hierdoor de witte bladeren van een roos heeft overgoten met haar bloed. Hierdoor werden de bloemen rood van kleur en kregen zij de symboliek voor de liefde. 

Tijdens de periode van het Christendom werd de betekenis van de bos rode rozen doorgezet. Al lagen in die tijd de onderwerpen van lust en voortplanting ingewikkelder dan nu, de maagd Maria werd door middel van haar rozenkrans als nieuwe symboliek gezien. De doornen stonden voor het lijden van Christus. In de loop van de jaren is de betekenis achter de bloem wat verder weg gezakt en niet meer bij iedereen bekend. Maar desondanks geven we nog steeds met veel liefde, letterlijk, deze bloem weg aan onze geliefden. 

Geef een bos rode rozen om je liefde te tonen

Vandaag de dag staat een bos rode rozen nog steeds voor pure liefde. Je kan deze aan jezelf geven, maar natuurlijk ook aan een ander. Hoe dan ook is het een prachtige bloem om op tafel te zetten. In de oudheden werd er meer gecommuniceerd met bloemen, juist omdat ze allemaal hun eigen verhaal vertellen in combinatie met de kleuren. Maar de rode roos blijft voor altijd zijn eigen betekenis hebben. 

Uit onderzoek is ook gebleken dat bloemen je concentratie en productiviteit verbeteren. Een bos rode rozen heeft dus meer voordelen dan alleen mooi zijn op een tafel. Het brengt je ook nog iets als je hem bijvoorbeeld op de eettafel zet waar je aan werkt of waaraan iemand zijn huiswerk doet. Bloemen geven mensen een veilig gevoel en zorgen er ook nog een keer voor dat herinneringen beter worden opgeslagen. Als je rode rozen wilt bestellen dan kan je dat in sommige gevallen nog voor dezelfde dag doen, maar in elk geval voor de dag erna of voor een andere specifieke datum. Zo zorg je dat die speciale gelegenheid van je geliefde of Valentijn niet vergeten kan worden. En je hoeft de bos rozen ook niet zelf langs te brengen, dat kan een hoop tijd schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *