Mooi nieuw servies aanschaffen?

In de jaren ‘70 had met een specifieke smaak als het ging om de inrichting van de woning. Een kleurrijk behang met een sprekende print was doodnormaal. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen qua inrichting van de woning voor een rustiger inrichting met minder heftige prints en kleurencombinaties. De voorkeur voor felle kleuren en prints was destijds ook terug te zien in het servies dat men gebruikte. Het servies was veelal gemaakt van keramiek en had veel verschillende vrolijke kleuren. In tegenstelling tot het behang is het het jaren ‘70 tegenwoordig wél weer helemaal in de mode. Een mooi jaren ‘70 servies kun je bijvoorbeeld kopen bij HK Living . Maar waar let je nu op bij het aanschaffen van een retro servies?

De kwaliteit van het servies

Als je een jaren ‘70 servies gaat aanschaffen zoals bijvoorbeeld HK Living kopjes, raak je waarschijnlijk snel enthousiast van het grote aanbod aan kopjes, borden, mokken en andere onderdelen van het jaren ‘70 servies. Omdat het op het moment erg populair is heb je heel veel verschillende opties voor servies in allerlei verschillende kleuren. Toch is het raadzaam je te verdiepen in de kwaliteit van het servies, en let hier vooral op de breekbaarheid van het servies. Vaak is jaren ‘70 servies van keramiek, maar hierin heb je wel verschillende soorten, zoals aardewerk en porselein. Porselein is de sterkste soort omdat deze op de heetste temperatuur gebakken is, maar ook de dikte van het glazuur speelt een rol in de breekbaarheid van het servies.

Verschillende stijlen servies

Misschien vind je het niet alleen mooi, maar vind je het ook leuk om een verzameling jaren ‘70 servies op te bouwen. Als je het leuk vindt om al het servies in één stijl te hebben, is het handig als je weet welke stijlen er zijn en om van te voren een keuze te maken. Verdiep je daarom van te voren in de mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor één of twee kleuren servies of wil je juist een servies dat per item verschilt qua kleur, maar wel samen een mooi geheel vormt? Kies je voor een bepaalde print op je servies of houdt je het bij verschillende kleuren? De keuze is eindeloos, dus wat vooronderzoek is zeker de moeite waard.

Vintage jaren ‘70 servies kopen

Het leuke aan jaren ‘70 servies is dat je het niet perse nieuw hoeft te kopen. Het is natuurlijk allemaal al eens in de mode geweest en is vaak te koop in vintage winkels, kringloopwinkels of op vintage markten. Je zal op deze plekken genoeg servies vinden dat perfect past bij jou voorkeur of bij jou reeds aangeschafte servies. Vergeet ook zeker niet om eens online op vintage sites rond te neuzen en in de kastjes van je oom of een oude tante. Je zal verbaasd staan van de schatten die je hier zomaar tegen kunt komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *