Nut van labelen

Het labelen van spullen is praktisch, omdat het voorkomt dat je je eigen spullen niet meer herkent. Ook voor je kinderen is het handig, omdat op school of op de sportvereniging vaak dezelfde items zijn, die er hetzelfde uit kunnen zien. Je kunt ook andere redenen hebben om te labelen. In deze blog bespreken we er een aantal.

Eigendom en trots

Bevorder een gevoel van eigenaarschap en trots voor jouw kind door hun spullen te labelen. Dan zorgen ze beter voor hun eigendom. Maak je geen zorgen, dit betekent niet dat ze niet zullen delen. Misschien worden ze er beter in. Zo vermijd ruzie met je kinderen. Van wie is die doos met stiften? Kijk op het etiket en je weet het.   

Bespaard geld en tijd

Natuurlijk, als je een lijmstift of een doos kleurpotloden verliest, dan is dat niet zo’n probleem, maar denk aan een duur  jasje, een dierbare sjaal gebreid door oma, en de vele andere dingen die je kleintjes uit het oog verliezen en je ziet het geld snel oplopen. Bovendien bespaar je tijd doordat je niet terug naar de winkel hoeft te rennen om de spullen te halen die jouw kind gisteren kwijt is geraakt en morgen hard nodig heeft. Je hoeft ook niet zoveel tijd te besteden aan het zoeken naar verloren spullen – het vindt zijn weg terug naar jou.

Geen verloren en gevonden items

Je hoeft niet meer bang te zijn voor een berg van verloren en gevonden rommel. Dat is geen leuke plek om door te spitten en toch krijgt elke ouder er op een gegeven moment mee te maken. Ook wanneer ze spullen elders verliezen, dan maak je het jezelf makkelijk. Wanneer de kleding en benodigdheden van jouw kinderen stickers hebben, kunnen anderen gemakkelijk zien van wie het item is en het terugsturen, in plaats van het bij verloren voorwerpen te dumpen.

Het is veiliger

Het is veiliger om je eigen benodigdheden te hebben; het helpt om ziektekiemen en contactverspreiding te voorkomen. In de toekomst zullen er waarschijnlijk dingen veranderen, maar voor nu is het veiliger om individuele items te labelen en bij te houden.

Het helpt je organiseren

Als je het prettig vindt om te organiseren, zijn labels het antwoord op je wensen. Ze helpen je structuur aan te brengen in je ongeorganiseerde wereld. Met beschrijfbare stickers kun je daarnaast notities achterlaten die kunnen worden gewist en gewijzigd. Er zijn labels voor alle items, van kleding tot kleurboeken tot cowboylaarzen en alles daartussenin.

Opstrijklabels

De handige opstrijkers zijn eenvoudig aan te brengen en stevig vast te houden. Ze zijn een meer permanente optie dan stickers en gaan was na was mee.

Kledinglabels

Geen zin in gedoe met strijken? Dat is goed. Als er een kledinglabel of zelfs een kledingopdruk is die ze kunnen vasthouden, dan zijn het deze. Kijk voor meer informatie op ikastetiket.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *