limited edition whisky

Top 5 limited edition whisky’s

Er zijn gigantisch veel soorten whisky’s, met grote verschillen in smaak en kwaliteit. Je kunt natuurlijk genoegen nemen met een goedkope whisky, maar wil jij een echt speciale whisky kopen voor bijvoorbeeld een bijzondere gelegenheid of een romantisch etentje, dan raden we je aan om uit te pakken met een fles limited edition whisky.

Limited edition whisky’s zijn ontzettend gevarieerd in stijl, leeftijd, smaak en natuurlijk prijs. De duurste whisky is voor maar liefst 1,7 miljoen over de toonbank gegaan. Over het algemeen kost een whisky in beperkte oplage wat meer, maar dat wil niet zeggen dat er geen betaalbare flessen te vinden zijn. Wij hebben het je makkelijk gemaakt door deze top 5 limited edition whisky’s op te stellen.

Ardbeg Traigh Bhan 19 Years Old Batch N°2

Ardberg’s Traigh Bhan 19 Years Old Batch N°2 wordt elk jaar slechts in beperkte batches uitgebracht. De lichtgouden, rokerig-zoete whisky is gerijpt op Amerikaans eiken en Oloroso sherryvaten. Ardbeg whisky scoort altijd goed in diverse tests vanwege de smaaksensatie. Het merk staat wereldwijd bekend om de karakteristieke rokerige samenstelling in combinatie met de natuurlijke zoetheid.

De GlenDronach Kingsman-editie 1989 Vintage

Ben jij echt op zoek naar exclusiviteit? Dan ga je voor een fles GlenDronach Kingsman Edition 1989 Vintage. Van deze whisky zijn wereldwijd slechts 3.052 flessen verkrijgbaar. Deze whisky is een 29 jaar oude single malt die gerijpt is in Oloroso sherryvaten met een laatste rijping in Pedro Ximénez-vaten uit Spanje.

De Balvenie Single Barrel First Fill 12 jaar

Dit is een zeer beperkte uitgave van een iconische distilleerderij. Er worden bij iedere release maar 300 flessen gemaakt en dat is alles. De vaten zijn first-fill bourbonvaten die speciaal zijn gekozen vanwege hun diepte van smaken.

Midleton Very Rare Vintage Release 2020

De whisky is een blend van 13 tot 35 jaar oude whisky’s gerijpt in licht verkoolde oude bourbonvaten. Qua smaak proef je eikenhout met tonen van suikerriet, bourbon vanille, kerstkruiden, romige chocolade en een vleugje boomgaardfruit. De nasmaak is licht bitter met tonen van het fruit, eikenhout en kruiden.

John Walker & Sons Bicentenary Blend

John Walker mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. John Walker & Sons Bicentenary Blend is een exclusieve whisky van Johnnie Walker in 2020. Deze editie viert de oprichting van het merk, toen John Walker 200 jaar geleden een kleine kruidenierswinkel opende in Kilmarnock. Volgens het merk lieten Master Blender Jim Beveridge en zijn team van deskundige whiskymakers zich voor deze blend inspireren door de spannende smaken die op een originele inventaris van John Walker’s vermeld staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *