Zijdepapier

Zijdepapier – gelijkenissen met natuurzijde

Het onderwerp van deze blog is dan wel zijdepapier maar in de introductie komt even natuurzijde naar voren. Die zijde wordt door diverse insecten afgescheiden. Waaronder de meer dan bekende zijderups. Die scheidt een substantie af die in de buitenlucht min of meer stolt. Prachtig materiaal voor rupsen om dan cocons van te maken. Zo start de zijderups z’n leven als larve. Om daarna uit te groeien tot een vlinder. Mensen hebben ontdekt dat de cocons die de larven verlieten, heel lucratief waren. Zij bleekten de cocons en sponnen er garen van. Een exclusief product want voor een kilo zijde waren wel zo’n drieduizend zijderupsen flink aan het eten geweest. Elke kilo aan zijde was het resultaat van liefst honderd kilo aan opgegeten boomblaadjes.

Associaties van zijdepapier met natuurzijde

Natuurzijde is dan ook behoorlijk aan de prijs. Check maar eens de prijskaartjes van een mooie zijden blouse of zelfs sjaal. Dan nu over naar het vloeipapier, ook wel bekend als zijdevloeipapier. Hier zijn niet de blaadjes en rupsen verantwoordelijk voor maar pulp. Wel pulp van speciaal geselecteerde vezels. Eenmaal gedroogd wordt die pulp tot een flinterdun papier verwerkt. En ook daar komt geen rups bij aan te pas. Het heet zijdepapier omdat het een bepaalde zachte ‘touch’ heeft, net als zijde zelf. En het wordt zo genoemd vanwege de super chique uitstraling. Dat heeft te maken met de glans van het papier, de delicate dikte en hoe het er visueel uitziet. Met andere woorden: echte zijde is gewoon duur en vloeipapier doet duur aan. Want voor een vel zijdevloeipapier ben je niet meer dan een paar eurocent kwijt.

Inpakken in stijl

De lage kosten en de aantrekkelijke looks maken zijdepapier populair in de verpakkingswereld. Door iets te verpakken in dit papier krijgen je spullen meteen een air van kostbaarheid en luxe. Of het nu om ingepakte schoenen gaat, om kleding of om leuke hebbedingetjes. Zijde- of vloeipapier gaat ook wel door het leven als tissue papier. Creatieven roemen het papier om de decoratieve waarde. Het is daarnaast bijzonder materiaal bij het maken van geschenkpakketjes. Het kan heel sierlijk net even boven een draagzak uitsteken of geeft kleur aan een gift. Want dit papier is niet alleen maar grijs. Je koopt het in zwart, wit en roze, in warme tinten of in stijlvolle metallic tinten zoals goud.

Op maat verpakt

Het mag duidelijk zijn dat je met vloeipapier veel kanten op als je aantrekkelijk wilt verpakken. Daarnaast is het ook meteen enigszins beschermend als laagje rond kostbare of snel breekbare artikelen. Dozen en tassen kun je er ook luxe mee opvullen. Het papier is te bestellen in rollen maar wordt vaker afgenomen als losse vellen. Koop je vellen, dan zijn er de volgende standaardafmetingen:

• Klein vel: 25 bij 35 cm

• Half vel: 50 bij 35 cm

• Heel vel: 50 bij 70 cm

Zijdepapier als jouw marketinginstrument

Zodra je meer dan 1000 vellen nodig hebt voor je business, kun je de vellen zijdepapier ook meenemen in je marketing. Want bij dat soort hoeveelheden kun je het tegen een geringe meerprijs ook laten bedrukken. Zo komen je logo, slogan en huisstijl op het papier terecht. Dan zien je verkochte spullen er nog professioneler uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *