Nieuwe hobby nodig?

Vervelen hoort eigenlijk in niemands woordenboek voor te komen. Er zijn zo veel verschillende manieren om jezelf bezig te houden, alleen ze tellen kan al een hobby zijn.

Want het is dan niet echt iets tastbaars, maar je zou al die verschillende hobby’s als een soort van verzameling kunnen zien. En verzamelen is natuurlijk een hele fijne bezigheid voor veel mensen. Anderen houden meer van audiovisuele uitdagingen of iets om om handen te hebben. Maar dergelijke dingen kunnen zich heel goed met elkaar combineren. Nog minder mogelijkheden om je te vervelen!

We dwalen een beetje af. Gebeurt wel vaker wanneer we enthousiast zijn. Even terugkeren naar de huidige realiteit. Want op moment van schrijven verkeren we nog volop in de coronacrisis. Op moment van lezen sis die hopelijk al voorbij of staat die op het punt om uit jouw leven te verdwijnen. En daarmee ook de periodes dat je helemaal niks meer kan of mag. Maar tot die tijd ga je wel iets moeten doen met die uren en dagen die je eigenlijk anders zou besteden. Met op vakantie gaan of een concert bezoeken of… wat dan ook.

We zetten even wat leuke opties voor je op een rij.

Het witte doek

Nee, niet je thuisbioscoop maar een leeg canvas dat gevuld mag worden naar jouw eigen inzichten en voorkeuren. Het kan ook een leeg vel papier zijn waarop je jouw gedachten vorm kan geven met de woorden, vormen en kleuren die daarbij horen. Het is een hele leuke manier om zelf voor god te spelen: anders dan bij tuinieren ben jij veel directer verantwoordelijk voor het eindresultaat. Maak iets unieks, moois, ongrijpbaars of juist iets dat je op een hele bijzondere manier met anderen wilt kunnen delen.

Sport en spel

Wanneer het regent is wandelen of hardlopen uit den boze. Maar je kunt ook met wat sportkleding, een matje, gewichten en andere simpele attributen thuis de nodige rek- en strekoefeningen doen. En je brein trainen met gamen? Dat doe je lekker op de bank, of achter je pc! Doe dat echter niet te lang achtereen: zowel je ogen en oren als je rug hebben ook af en toe rust nodig.

Vogelvrij

Zo moet iedereen zich voelen die in jouw tuin komt. En dat geldt dus ook voor de bijen, hommels, vlinders en vogels die jouw groene erf bezoeken! Nou, met de flora redden de kleinsten onder hen zich wel. Maar in de winter dan, wanneer zaden en insecten voor vogels minder vanzelfsprekend zijn en ze een schuilplek nodig hebben? Daarvoor installeer je een vogelhuis en/of voederplank van Esschert Design. Tenzij je natuurlijk voornemens bent om zo’n constructie hoogstpersoonlijk in elkaar te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *