4 tips om de feestdagen te vieren in de coronatijd

Nu we al enige tijd gewend raken aan de maatregelen omtrent de corona-crisis weten we dat de feestdagen anders gevierd gaan worden dan gebruikelijk. Sinterklaas vieren met de gehele familie, kerstdiner met familie en vrienden, het hele huis vol met oud en nieuw. Deze dingen zitten er voorlopig even niet in. Maar toch is het niet leuk om de feestdagen zomaar voorbij te laten schieten door de corona-crisis. Er zijn tal van opties om de feestdagen via de aangepaste maatregelen ook nog te vieren. In deze blog lees je deze opties.  

Online  

We zijn er inmiddels wel aangewend met het thuiswerken. Steeds meer communicatie gaat via Facetime, Teams of Skype. Deze onlinetools zijn de ideale vervangers van fysiek contact om elkaar toch nog op een manier te spreken dat je elkaar ‘digitaal’ kunt zien. Zo is online Sinterklaas vieren een prima optie om dit feest nog te laten doorgaan. Zo zou je cadeautjes van tevoren kunnen opsturen en de gedichten online kunnen voorlezen.  

Bordspellen 

Omdat we niet meer massaal uiteten kunnen en in grote groepen activiteiten kunnen ondernemen, is het leuk een andere manier van tijdverdrijf te verzinnen om toch de tijd op zo’n manier door te brengen. Bordspellen zijn de ideale oplossing om het in klein gezelschap heel gezellig te hebben. Lekker met zijn alle aan een grote tafel Monopoly, Mens-erg-je-niet of Ganzenbord spelen. Zelfs sjoelen is een ideaal spel om gemakkelijk met de anderhalve meter-regel toch nog te spelen.  

Meerdere dagen kerst 

Omdat het verboden is om groepen mensen op meerdere tijdstippen van de dag langs te laten komen, zou je dit probleem nog kunnen verhelpen. Organiseer bijvoorbeeld een extra dag kerst. Zo heb je op kerstavond tijd voor je gezin, op eerste en tweede kerstdag tijd voor je familie en op de dag erna tijd voor je vrienden. Uiteraard wel met 2 personen, maar het vergroot ondanks alles de manier om meer geliefden te zien.  

Maak het huis extra gezellig  

Nu je meer tijd thuis spendeert, is het natuurlijk leuk om je huis extra aan te kleden! Met kerst- en sinterklaas versiering pimp je je huis op om toch nog die extra feeling te krijgen van de feestdagen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *