Inspiratie voor het geven van praktische relatiegeschenken

Inspiratie voor het geven van praktische relatiegeschenken

Het jaar loopt alweer bijna ten einde en het moment om jouw medewerkers en relaties te verrassen met een origineel geschenk komt dichterbij. Het is elk jaar weer een lastige klus: je bent op zoek naar een uniek cadeau en wil tegelijkertijd toch wat geven waar jouw relaties iets aan hebben of iets mee gaan doen.

Tip: zoek en bestel de leukste relatiegeschenken bij HSG relatiegeschenken!

Passend

Kies in elk geval een relatiegeschenk dat bij jouw onderneming past. In de horeca kun je bijvoorbeeld denken aan barmatten of bierviltjes. In de IT-sector kies je eerder voor een USB-stick, telefoonhouder of kabelgoot. Tegenwoordig kun je de meeste relatiegeschenken laten bedrukken, om het cadeau zo nog persoonlijker te maken. Het is dan direct ook promotie voor jouw onderneming.

Uniek

Iedereen wil graag een uniek relatiegeschenk vinden. Er zullen veel ondernemingen zijn die koffiemokken laten bedrukken. Hoewel dit nooit verkeerd is om te krijgen (en als je geen inspiratie hebt, of je wil het simpel houden, gewoon lekker doen) is het natuurlijk erg leuk als je iedereen verrast met het relatiegeschenk. 

Het geschenk zelf kan uniek zijn maar je kunt het ook uniek maken. Bijvoorbeeld door een inspirerende quote op het geschenk te zetten, in combinatie met jouw logo, of iets anders wat opvalt. Gebruik hiervoor een opvallende uitstraling of opvallende kleuren. Zwart en grijs ziet er professioneel uit, maar valt niet op. Ook de boodschap en de verpakking laten een bepaalde indruk achter. Een handgeschreven kaartje doet het altijd goed.

Een paar unieke ideetjes: een ecologisch notitieboekje met pen is een leuk relatiegeschenk voor een onderneming die groen en duurzaam belangrijk vindt. Of wat denk je van een beauty relatiegeschenk, bedrukt met jouw logo? Ook zijn er tegenwoordig verschillende voedselpakketten te koop als relatiegeschenk. Een soeppakket wordt natuurlijk uiteindelijk opgegeten, maar de soepkom of mok blijft in de kast staan en gebruikt worden. Steeds vaker worden er ook cadeaubonnen als relatiegeschenk gegeven. Zo zoekt iedereen zelf iets uit wat bij hem of haar past.

Humor

Grappige relatiegeschenken doen het ook altijd goed. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende bureauaccessoires te koop, zoals een gloeilamp. Als je bezig bent met het uitwerken van een goed idee, zet je de lamp aan zodat je hier niet bij gestoord wordt. Ook zijn er verschillende soorten klokjes te koop. Je weet altijd hoe laat het is en door het alarm wat afgaat vergeet je nooit meer een meeting. Als je echt een leuk relatiegeschenk geeft is de kans groot dat relaties het ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Met jouw relatiegeschenk op het bureau van een ander heb je gelijk een stukje gratis promotie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *