De kerstboom verdwijnt uit de huiskamers

 

De echte kerstboom waarvan de naalden uitvallen en het in het hele huis ruikt naar de boom, is iets wat we steeds minder gaan mee maken in Nederland. Deze ontwikkeling komt door het uitvinden van de kunstkerstboom. Mensen kiezen liever voor dit alternatief wat maar een investering vergt en blijkbaar een hoop gedoe.

 

Er zijn wel een paar redenen aan te wijzen waarom mensen massaal de kunstkerstboom kopen. Ten eerste is het voor mensen een investering die ze een keer doen, een echte boom kost daarentegen ieder jaar geld en dat is duurder uiteindelijk. Een kunstkerstboom is dan wel veel duurder als een echte kerstboom, maar dat hebben mensen na een paar jaar er al uit. Ook scheelt het voor mensen een hoop moeite en gesjouw, een kunstkerstboom kan op de zolder gelegd opgeborgen worden en met de kerstdagen weer naar beneden gehaald worden. Een boom is ieder jaar een hoop sjouwen en na de feestdagen geeft de boom veel rotzooi, dit is zeker een irritatie punt van veel mensen. Ook ziet een kunstkerstboom er gewoon mooi en echt uit, mensen accepteren hem en ze zijn soms niet te onderscheiden van echte kerstbomen.

 

Op vele scholen en bedrijven gebouwen is het tegenwoordig ook niet meer toegestaan een echte kerstboom in het pand te hebben. De bomen zijn gevoelig voor brand en kan leiden tot brand in de panden, terwijl een kunstboom niet brandgevaarlijk is en door de brandweer wel wordt toegestaan in panden.

 

Een kunstkerstboom bestellen is tegenwoordig voor de consument zeer eenvoudig. Dit kan op diverse sites waar mooie overzichten zijn van diverse soorten kunstbomen. Ook worden de bomen bezorgd op het adres van de klant en hoeven zij hem eigenlijk alleen nog maar op te zetten, wel wat makkelijker als zo’n echte kerstboom.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *