Knuffels in etalage

De knuffel: een veelzijdig cadeau

Iedereen heeft wel eens een knuffel gehad in zijn leven; de meesten van ons hebben er waarschijnlijk zelfs nog wel een of twee op de kast staan. Knuffels zijn zeer populair als kraamcadeaus, en worden ook vaak aan kinderen gegeven op verjaardagen en tijdens feestdagen. Hoe sterk de associatie tussen knuffels en de kindertijd ook is, knuffels zijn lang niet alleen voor kinderen een geschikt cadeautje. De knuffelbare speelgoedstukken zijn geschikt als cadeaus op verschillende momenten in het leven.

Knuffels voor tieners

Knuffelen is gezocht – ook voor tieners! In de pubertijd staat sociale ontwikkeling centraal. Voor veel jongeren voelt deze tijd aan als een emotionele achtbaan. De emoties die zijn voelen zijn vaak intenser, en het is niet zo makkelijk om die allemaal meteen een plaats te geven. Het gelukhormoon – ook wel het knuffelhormoon genoemd – helpt met het verwerken van emoties. Fysiek contact zoals knuffelen blijft daarom ook na de kindertijd belangrijk. Uit sociale overwegingen duwen jongeren de knuffels uit hun kinderen tijd vaak wat beschaamd van zich op, maar stiekem hebben de meeste van hen nog steeds de drang om even lekker te knuffelen met hun knuffelbeest. Daarom zijn knuffels als cadeaus onder tieners ook nog steeds erg populair: van Valentijncadeautjes en verjaardag cadeautjes tot souvenirknuffels uit verre oorden: je kan er nog best mee komen aanzetten!

Een knuffel als teken van de liefde

Ongeacht je leeftijd is een knuffel – bijvoorbeeld een klassiek teddybeertje met een “I love you”-hartje – nog steeds een hartverwarmend cadeautje als teken van de liefde. Knuffelen staat gelijk aan liefde en genegenheid, en knuffels zijn daar speciaal voor gemaakt! Een knuffel is dan ook een ideaal cadeau als teken van genegenheid, of als beterschapswens wanneer iemand zich niet goed voelt. Op de vraag welke knuffel je moet kiezen is het antwoord al gevonden: The Bite-Sized Backpacker, een reizende luipaardknuffel, liet een officieel onderzoek uitvoeren om uit te vinden wat de beste knuffels om als cadeau te geven zijn. Zijn onderzoek leverde een boel verrassende resultaten op, waaronder de populariteit van honden- en kattenknuffels! Verdiep je in de 150 knuffels tellende lijst op de site van The Bite-Sized Backpacker om de beste keuze te maken. Door je knuffel via de website van The Bite-Sized Backpacker bij Bol.com te kopen ondersteun je daarnaast ook nog eens het goede doel: er wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan het onderhoud van natuurreservaten voor wilde dieren. Dat is pas liefde!

Knuffels voor volwassenen

Dé knuffel van 2020 was de “baby Yoda”-knuffel, gebaseerd op het personage “The Child” uit de serie The Mandalorian. Baby Yoda is slechts één de duizenden knuffels ontwikkelt voor jongvolwassen en volwassenen. Sommige knuffels, zoals de South Park-knuffels, Marvel-knuffels en speciale knuffels zoals de penisknuffel zijn zelfs in hun verkopen volledig afhankelijk van (jong)volwassenen. Andere merken produceren daarnaast zeer “realistische” knuffels die leuk zijn voor kinderen, maar ook mooi staan in de kamers van volwassenen. Voorbeelden zijn de knuffels van National Geographic en van het World Wide Fund for Nature.

Knuffels zijn voor iedereen!

Een knuffel is een cadeau voor jong en oud. Hoewel we de beesten vaak met kinderen associëren zijn ze ook uitermate geschikt als cadeaus voor tieners, jongvolwassenen en volwassenen. Denk maar eens aan die knuffel die je zelf nog thuis hebt liggen. Die zou je vast niet zomaar weggooien, toch?

1 reactie

  1. Ik heb een heel leuk klein shirtje laten bedrukken bij Promiday en dan bij een knuffelbeer aan getrokken, echt super voor jong en oud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *