Duurzame verzorgingsproducten

De bewustwording van de Westerse maatschappij over het belang van minder vervuilende verpakkingen en duurzame grondstoffen voor verzorgingsproducten neemt steeds meer toe. Als jij op zoek bent naar een duurzame deodorant of bijvoorbeeld een shampoo zonder sulfaten en parabenen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie over de beste duurzame verzorgingsproducten.

Deodorant uit blik

Tegenwoordig zijn er ook voor deodorant steeds meer milieuvriendelijke varianten te vinden. Zo zie je steeds vaker natuurlijk deo in een blikje. Door deodorant in blik te gebruiken, draag je op een milieubewuste manier bij aan het verminderen van plastic afval. Bovendien kun je deze leuke blikjes hergebruiken voor andere doeleinden, zoals het bewaren van zeepjes of een shampoobar. Met een klein blikje deodorant kun je tot ruim 3 maanden lang genieten van frisse oksels. En in Nederland wordt meer dan 95% van al het blik gerecycled! Een duurzame deodorant in blik is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie en maiszetmeelpoeder absorberen transpiratievocht en verzorgen de huid. Dit is vooral belangrijk voor de gevoelige huid van de oksels, die vaak beschadigd raakt door het scheren en het gebruik van producten op basis van alcohol. In tegenstelling tot deodorants met synthetische stoffen, is duurzame deodorant vrij van schadelijke chemicaliën. Het is daarom een verstandige keuze voor zowel het milieu als voor jouw gezondheid.

Hoe gebruik je deodorant uit een blikje

Het aanbrengen en doseren van de duurzame deodorant is zeer eenvoudig. Een kleine hoeveelheid op je vingertop is voldoende om het gelijkmatig te verdelen en in te laten trekken. Als je geen vieze vingers wilt krijgen tijdens het aanbrengen, kun je onze bamboe spatel gebruiken. De deodorant heeft een zachte en neutrale geur, waardoor je een schoon en fris gevoel hebt zonder dat de geur te sterk aanwezig is. Als je een actieve dag hebt of meer transpireert, kun je gerust opnieuw aanbrengen. Om de duurzame deodorant goed te bewaren, is het belangrijk om het op een droge en niet te warme plek te bewaren en uit de buurt van zonlicht te houden. Wanneer je de aluminium verpakking wilt weggooien, zorg er dan voor dat je het bij het plastic afval doet om te kunnen recyclen.

Shampoo zonder parabenen, sulfaten en siliconen

Parabenen worden vaak gebruikt als conserveermiddel in haar- en huidverzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, geneesmiddelen en zelfs voedsel om de groei van schimmels en bacteriën tegen te gaan en zo de houdbaarheid te verlengen. Hoewel parabenen gemakkelijk uit te spoelen zijn en je haar niet beschadigen, kunnen ze de hormoonhuishouding verstoren, zij het in minimale mate. Als je kiest voor een shampoo bar, ben je verzekerd van een parabenen-, sulfaten- en siliconenvrije shampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *