Vakantie cadeau – giften voor je medereiziger

Voor reisliefhebbers zijn er leuke webshops om online in rond te speuren. Want er zijn veel met reizen verbonden gadgets en praktische spulletjes in de handel. Die kunnen je vakanties verrijken of thuis tot reisinspiratie gaan leiden. Er zijn heel veel bijzondere reizigersproducten te koop; ideaal ook om weg te geven als een vakantie cadeau aan dierbaren, vrienden of collega’s. Altijd maar met een bosje bloemen of een doos vol chocolade aankomen, is ook zo gewoontjes tegenwoordig. Maak dus je vrienden blij met een bijzonder cadeautje en laat meteen weten dat je hen als echte reizigers ziet met zo’n vakantie cadeau.

Kleine cadeautjes

Het gaat vaak om de gift en niet om de prijs. Toon je medereizigers dat je hen steunt op hun volgende trip en geef ze een armband kompas of een waterdicht hoesje voor reisdocumenten en papiergeld. Of verras kennissen die een wandeltocht door de Picos de Europa plannen met een taalkwartet Spaans leren. Trekkers die je mag, kun je blij maken met een lichtgewicht opvouwbaar koffiefilter. Ook een snel aan te brengen camping waslijn komt goed terecht.

Praktische geschenken als vakantie cadeau

Voor de hikers onder ons, die kunnen zichzelf natuurlijk ook een cadeau geven, bijvoorbeeld een lichtgewicht reishangmat. Of als je richting Marrakech vertrekt, een setje hammam doeken. Voor langeafstandswandelaars is soms een biolite solar lampje heel handig. En gaan je ouders naar Engeland, dan kun je ze verblijden met een fraaie reisparaplu. Met 150 gram geen gewicht! Ook zeer praktisch om uit te delen is een setje karabijnhaken. Of een multitool reisbestek.

Geef eens spelletjes als vakantie cadeau

Natuurlijk zijn die spelletjes dan afgestemd op reizigers. Je weet dat je onderweg al reizend toch vaak even in de wachtstand komt. Wachten op de eerstvolgende trein of vlucht. Of wachten bij een bureau waar je stempels moet krijgen. Of je bent ergens en er is geen internet. Sowieso zijn spelletjes een gangmaker als je andere reizigers ontmoet. Hoe handig is het dan ook niet dat je er een of twee in je rugzak mee hebt. Als vakantie cadeau kun je een travel quiz aan mensen uitdelen die binnenkort vertrekken. Ook een deck met waterproof speelkaarten is leuk. Zeker als ze ook nog survival tips geven.

Reisboeken

Je kunt wel alles via het internet vinden maar het staat er vaak lang zo mooi niet beschreven als in een reisboek. Een prachtig cadeau om te geven voordat iemand naar de bestemming vertrekt waar het betreffende boek over gaat. Wel even van tevoren checken of ze dat boek al niet hebben! Ook leuk om uit te delen als inspiratiebron. Zo kun je het boek backpack bestemmingen bijvoorbeeld zien. Gaan er mensen die je kent de jungle in? Dan hebben ze vast baat bij het Outdoor Survival Book. En heb je een schrijver onder je vrienden die een weekje door Guatemala of Colombia trekt? Doneer dan een exemplaar van ‘mijn reisdagboek’ zodat je schrijversvriend een mooi compact werkje heeft om al zijn notities in neer te pennen. Perfect vakantie cadeau!

Wil je tips? Dan kan deze reisblog handig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *