Hangstoel

Hangstoel als vervanger voor relaxte hangmat

Al een aantal jaren is er naast de relaxte hangmat ook een hangstoel te koop. Deze ziet er ongeveer hetzelfde uit, althans is van dezelfde materialen gemaakt als een hangmat. Echter de naam zegt het al je kunt hier niet relaxt in liggen maar in zitten. Ideaal dus wanneer je graag een fijn plekje in je tuin creëert om even rustig een boekje te kunnen lezen bijvoorbeeld. Hangstoelen zijn bovendien eenvoudig te demonteren en op te vouwen om vervolgens mee te nemen naar een ander plek. Vergeet dan niet het touw waar je de stoel aan op kunt hangen ook mee te nemen. Op deze manier kun jij relaxen waar je ook maar wilt, in het bos bijvoorbeeld. Het enige dat je nog nodig hebt is een stevige tak van een boom.

Geen boom of afdak om je hangstoel aan op te hangen?

Wanneer jouw tuin zich niet leent om een hangstoel in op te hangen, bijvoorbeeld omdat je geen afdak hebt of geen boom met stevige tak, dan zijn er ook standaarden te koop waar jij eenvoudig jouw relaxte hangende stoel in hangt. Een hangstoel kan dus geplaatst worden op iedere plek ongeacht of er een boom aanwezig is.

Hangstoelen in alle maten, kleuren en modellen

Net als bij vele andere producten, worden ook hangmatten en hangstoelen uit Azië geïmporteerd en in Nederland verkocht. Echter de large modellen die worden aangeboden zijn voor ons Nederlandse volk te klein! Aziaten zijn nou eenmaal een heel stuk kleiner en tengerder dan wij zijn. De maten komen dus ook niet overeen, bovendien laat de kwaliteit vaak te wensen over, waardoor je slecht een korte periode kunt genieten van je aankoop. Koop daarom liever hangmatten en hangstoelen uit Zuid-Amerika. Je weet daarbij zeker dat ze een goede maat hebben en kwalitatief zeer sterk zijn en een hoog draagvermogen hebben. De hangstoel uit dit land is overigens ook direct een stukje breder, namelijk geen 90 centimeter maar 110 centimeter. Dit geeft net dat zitcomfort dat wij als “grote Nederlanders” wensen.

Een stevige spreider en lekkere lounge kussens

De spreider van de hangstoel moet heel erg sterk zijn, deze bepaalt namelijk samen met de stof van de stoel de draagkracht. Daarom wordt er veelvuldig bamboe gebruik met een tussenstuk van roestvast staal. Wanneer daarbij katoen wordt gebruik met lange vezels dan maakt dit de stoel nog veel sterker. De luxere hangstoelen zijn bovendien uitgerust met kussen en kussenslopen. Wanneer het wat kouder wordt buiten, houden deze kussens lichaamswarmte vast waardoor je langer buiten kunt blijven genieten. Ook dit is geen overbodige luxe met ons Nederlandse klimaat.

Verschillende hangstoelen van perfecte kwaliteit

Kijk eens rond in de webshop en je zult zien dat er verschillende soorten hangstoelen zijn. Je hebt keus uit diverse Braziliaanse hangstoelen. Deze zijn extra dik geweven en afgewerkt met macramé wat zorgt voor een enorme stevigheid en een heerlijk zitcomfort. Ook  hangstoelen uit El-Salvador zijn verkrijgbaar. Dit zijn hangstoelen inclusief kussens en ook hierbij is een standaard verkrijgbaar. Wil je graag een super luxe model? Kies dan voor de loungers XXL hangstoel waar je ook in kunt gaan liggen als je dit wenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *