Heren schoenen, wat is er zoal te koop?

Mannen gaan nog steeds vaak voor het draagcomfort bij het kopen van schoenen, terwijl  vrouwen het motto “wie mooi wil zijn moet pijn lijden” nog steeds hoog in het vaandel hebben staan. Tegenwoordig is er echter ook veel keus in schoenen voor mannen. Zakelijke schoenen, casual schoenen, sneakers, sportschoenen, je kunt voor elke activiteit een speciaal daarvoor gemaakte schoen kopen en het draagcomfort is in de loop der tijd enorm verbeterd. Hieronder lees je wat er allemaal te koop is zodat je de volgende keer misschien een andere keuze maakt dan de standaard schoen. 

Casual schoen

De betekenis van het Engelse woord “casual” is ontspannen, informeel of ongedwongen. 

Een casual dresscode betekent niet meer dan een informele en comfortabele kledingstijl die je in je vrije tijd draagt maar deze stijl kan ook naar het werk gedragen worden. Je outfit, inclusief schoenen, mag comfortabel zijn maar je moet er wel stijlvol en verzorgd uitzien, de zogenaamde business look. De bijpassende casual schoen is wat netter dan bijvoorbeeld de sneaker maar wel heel draagbaar in het dagelijks leven. Neem eens een kijkje bij Harris schoenen, daar vind je een breed assortiment Casual shoes. 

Zakelijke schoen

De zakelijk schoen, is een must have voor elke man. Een nette schoen staat perfect onder een pak maar ook met een goed overhemd en een nette broek. Zakelijke schoenen zijn niet meer saai, ze zijn in alle mogelijke prints en kleuren verkrijgbaar. Een goed voorbeeld van een man die zakelijk en modern weet te combineren is oud minister Hugo de Jonge, zijn schoenen waren regelmatig het gesprek van de dag. 

Sportschoen

De sportschoen kun je eigenlijk niet onder een noemer plaatsen, zoveel sporten zoveel schoenen. Waar je vroeger de standaard sportschoen had die eigenlijk voor elke sport gebruikt werd heb je nu voor elke sport een passende schoen, denk aan hardlopen, trail, wandelen, atletiek, tennis en training. Draagcomfort en een goede ondersteuning zijn belangrijke dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van sportschoenen.

Sneaker

Sneakers zijn oorspronkelijk voor sporters ontworpen, omdat ze comfortabel zijn en een goede ondersteuning bieden. Het verhaal is dat de eerste sneaker is ontworpen door een agent die boeven geluidloos in de kraag wilde vatten, door de rubberen zolen kon hij ze ‘sneaky’ besluipen. Tegenwoordig zijn sneakers niet meer uit het straatbeeld weg te denken, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Hun unieke designs, het gebruik van hoogwaardige materialen en het draagcomfort maken de sneaker enorm populair, zeker bij jongeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *