Zo maak je je terras schoon met een hogedrukreiniger

Een Karcher hogedrukreiniger helpt je met het schoonhouden van je terras. Kijk je al uit naar de zomer? Lekker buiten zitten met de familie? Dan wil je vast eerst je terras goed reinigen. Je tuintegels en tuinset hebben over de winter waarschijnlijk veel kou en regen te verduren gehad. Hierdoor is de kans groot dat er wat aanslag te zien is. Een hogedrukreiniger is in dit geval een goed hulpmiddel om alles schoon te maken. De krachtige waterstraal helpt namelijk met het schoonspuiten van het gehele terras. Met een hogedrukreiniger is je terras in korte tijd weer klaar voor een lange en gezellige zomer.

Hoe maak ik mijn terras schoon met een hogedrukreiniger?

Het beste wat je kunt doen voor het schoonmaken van je terras is het aanschaffen van een hogedrukreiniger. Om er zeker van te zijn dat je de hogedrukspuit optimaal kunt gebruiken, geven we je in deze bijdrage een aantal handige tips. Gebruik ten eerste een speciale hogedrukreiniger voor je terras. Dit type hogedrukreiniger beschikt over een speciaal opzetstuk voor het terras. Met dit opzetstuk krijg je een harde straal waarmee je het vuil gemakkelijk van de tegels afkrijgt. Dit is perfect voor het snel en effectief schoonmaken van je terras. 

Maak gebruik van een reinigingsmiddel

Wil je probleemloos het vuil van je terras verwijderen? Maak dan gebruik van een reinigingsmiddel voordat je begint met de hogedrukspuit. Door reinigingsmiddel toe te voegen aan het water, heb je nog minder moeite met het reinigen van het terras. De meeste hogedrukspuiten bieden de mogelijkheid om reinigingsmiddel toe te voegen. Dit werkt trouwens ook goed voor de auto. Je kunt er ook voor kiezen om het terras eerst te behandelen met reinigingsmiddel. Dit werkt vaak goed, maar kan er wel voor zorgen dat de tegels beschadigen. Het is daarom beter om het reinigingsmiddel gewoon toe te voegen aan de hogedrukspuit. Zo verdeel je het reinigingsmiddel evenwijdig over het terras en voorkom je dat het in je tegels gaat bijten. 

Houd water en stroom apart

Ga je aan de gang met water en elektriciteit? Houd deze dan van elkaar gescheiden. Ga je aan de gang met een verlengsnoer? Let er dan goed op dat je het verlengsnoer weghoudt bij het water. Het water stroomt over het terras, maar mag eigenlijk niet in aanraking komen met het snoer. Het is het beste om van de ene naar de andere kant te werken. Door te zorgen dat het water in een bepaalde richting stroomt, houd je het werken met water veilig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *