Kerstpakketten

Kerstpakketten, waar komen ze vandaan?

Kerstpakketten kennen we allemaal. We hebben ze al eens op het werk ontvangen, bestellen ze elk jaar voor onze medewerkers of kennen het van familieleden of verhalen. Kortom, iedereen in Nederland kent deze bijzondere pakketten die we met kerst aan onze medewerkers geven. Het zijn pakketten waar we allerlei heerlijke voedselwaren in vinden en op z’n tijd ook accessoires als stevige borrelplankjes, leuke serviesjes of speciale glazen. Veel mensen kijken dan ook elk jaar weer uit naar de kerstpakketten en kunnen niet wachten om te zien wat er dit jaar weer in het pakket zit. 

Kerstpakketten, waar komen die eigenlijk vandaan?

Al vele jaren gezien bedrijven elk jaar trouw een kerstpakket aan hun vaste medewerkers. De kosten hiervan kunnen tot in de duizenden, soms wel honderden duizenden euro’s oplopen. Het is dan ook niet gek dat mensen zich soms afvragen: waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Het zal veel mensen verbazen als ze horen dat deze kerstpakketten die we krijgen eigenlijk helemaal niet zo algemeen bekend zijn. In de meeste landen heeft men nog nooit van een dergelijk pakket gehoord. 

Een echte Hollandse traditie

Het is een echt Nederlandse traditie die is ontstaan in de negentiende eeuw. Het is voortgekomen uit het goeds dat de boeren wilden doen voor hun vaak arme knechten. Ze gaven een gedeelte van de oogst op en gaven dit met kerst aan de knechten. Daardoor konden ook zij een goede maaltijd eten met de kerst. In de twintigste eeuw werd dit gebaar overgenomen door bedrijven, die vaak ook arme klerken hadden. Hierdoor werd het idee van het geven van voedsel met kerst ook in bedrijven geïmplementeerd. 

Kerstpakketten kopen online

Tegenwoordig hoeven we gelukkig niet meer zelf pakketten in te pakken of gebruik te maken van de oogst van boeren. Ook zijn onze medewerkers vaak niet meer afhankelijk van de kerstpakketten om te kunnen eten met kerst. Echter is kerstpakketten cadeau doen nog wel een manier om mensen te bedanken. Bedrijven halen nog steeds op grote schaal kerstpakketten heet bedrijf binnen rond de kerst. Deze pakketten kunnen tegenwoordig gemakkelijk via het internet worden besteld. Daardoor wordt het steeds gemakkelijker voor bedrijven om pakketten te bestellen die passen bij de organisatie en haar budget. 

In sommige gevallen is er zelfs de mogelijkheid om de pakketten op maat samen te laten stellen. Een kerstpakket zelf indelen kan via de leverancier. Vaak zijn deze via het internet te vinden. Hierbij kunt u kiezen tussen allerlei ingrediënten en voedselwaren. U kunt zelf bepalen welke voedselwaren in het pakket worden toegevoegd. Zo kunnen kleine organisaties een extraatje bieden door een pakket op maat aan hun medewerkers te geven.

Waarom kerstpakketten goed zijn

Het geven van een voedselpakket met kerst is meer een gebaar dan een broodnodige actie. Het is een manier om mensen waardering te geven. Het aanbieden van een pakket met kerst is een manier om collega’s en medewerkers een bedankje te geven. Sommige organisaties keren ook een extra persoonlijke bonus uit tijdens de kerst. 

Kijk voor een groot assortiment kerstpakketten op de website van Kerstpakketten Tip.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *