Tips bij het kopen van de juiste motorhelm

Voor motorrijden heb je de juiste uitrusting nodig, Ga jij (weer) motorrijden? Dan ben je vast al aan het kijken voor een goede uitrusting. Motorhelm kopen? je kunt een motorhelm kopen bij Champion Helmets. In dit artikel helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze betreft een motorhelm. Gezien dat je hoofd ook het meest kwetsbare deel van je lichaam is, zal dit ook het beste beschermd moeten worden.

De juiste pasvorm

Om zo veilig mogelijk te kunnen motorrijden, is het belangrijk dat je de juiste pasvorm helm kiest. Een helm die te strak op je hoofd zit kan gaan knellen en dat kan hoofdpijn veroorzaken. Een helm die te los zit, kan in het ergste geval zelfs losschieten en daar willen wij natuurlijk niet aan denken. Wij raden aan om een motorhelm altijd in de winkel te passen, dan kan jij en de medewerker die daarin gespecialiseerd is bekijken of de pasvorm juist is.

Situatie is afhankelijk voor keuze motorhelm

Ben jij iemand die graag rustig rijdt alleen of met vrienden, dan is een jethelm de juiste keuze. Dat is een open helm, waardoor je optimaal kunt genieten van de omgeving. Ga je grote afstanden op de snelweg rijden, dan is de jethelm weer niet veilig genoeg. Dan is het verstandig om een andere helm te kiezen. 

Meer over verschillende motorhelmen

Over het algemeen maken de meeste motorspeciaalzaken onderscheidt tussen 3 verschillende motorhelmen:

  • Jethelm: dit is een open helm. Deze beschermt alleen de schedel. Wel ventileert deze helm uitstekend, maar voor het rijden van hoge snelheden is deze helm niet geschikt.
  • Integraalhelm: deze helm kenmerkt veiligheid. Deze sluit perfect aan op het hoofd, maar beschermt tevens ook de kin. In tegenstelling tot de jethelm is deze wel geschikt om mee op hoge snelheid te rijden. Nog een voordeel is dat deze erg geluiddicht is, alleen is de ventilatie een stuk minder doordat deze helm vaak compleet gesloten is.
  • Systeemhelm: deze helm heeft vergelijkbare eigenschappen met de integraalhelm, alleen heeft deze helm betere ventilatie, dat is mogelijk door het kliksysteem bij de kin dat opengeklapt kan worden, wanneer je wat frisse lucht wilt, rijd je op hoge snelheid dan kan deze ook weer dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *