brandveilige carnavalsversiering

Waarom kiezen brandveilige carnaval versiering?

Bij het kiezen van carnaval versiering is brandveiligheid vaak niet het eerste waar je aan denkt.. Volkomen logisch, toch is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden. Om veilig carnaval te vieren is het fijn om te weten hoe je versieringen brandveilig ophangt en waaraan brandveilige carnavalsversiering voldoet. In dit artikel geven we handige tips en advies om veilig carnaval te vieren door te kiezen voor brandveilige carnaval versiering.

Kies voor brandvertragende carnavalsversiering

Van plan om carnaval te vieren? Dan mogen vlaggen, slingers en ballonnen natuurlijk niet ontbreken. Vaak wordt er gezocht naar de leukste en meest feestelijke versiering, maar veel belangrijker is om te letten op de brandveiligheid van de versiering. Zo is het ontzettend belangrijk dat de versiering brandvertragend is.

Papieren vlaggetjes, slingers en andere versieringen branden makkelijk. Bij het ontstaan van een brand is deze versiering bepalend hoe snel de brand om zich heen grijpt, daarom adviseren wij om te kiezen voor versieringen die moeilijk ontvlambaar zijn. Bijvoorbeeld versiering met het KEMA-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat versiering brandveilig is. Daarnaast is het altijd belangrijk om de voorschriften in de gaten te houden. Een van de voorschriften is dat versieringen niet in aanraking mogen komen met apparaten of verlichting dat warm kan worden. Evenals dat versieringen altijd met ijzerdraad opgehangen moet worden, dit voorkomt dat het bij brand naar beneden valt.

Ook als het gaat om verlichting dan is het van belang om te kiezen voor verlichting met het KEMA-keurmerk. Verder is het verstandig om voor gebruik het draad te controleren op beschadigingen. Heb je het hele snoer gecontroleerd? Zorg dan dat er niemand overheen kan struikelen door de bekabeling met stevige vloer op de vloer vast te plakken.

Tot slot is het ontzettend belangrijk om bij afwezigheid de verlichting en apparaten die warm kunnen worden uit te schakelen. Zo voorkom je dat er brand ontstaat op het moment dat jij afwezig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *