Welk cadeau kiezen voor welke leeftijd?

Graag geven we wat tips voor het kiezen van cadeautjes voor kinderen. Zeker als je zelf geen kinderen hebt kan het nog wel eens moeilijk zijn om een goed cadeau te kiezen voor het kindje van een ander. Wellicht ken je het kind niet zo goed, en heb je geen flauw idee waar ze graag mee spelen. Ook is het vaak moeilijk om een cadeautje te kiezen wat past bij de leeftijd.  Kies je voor speelgoed of juist iets te knutselen?

Hoe te werk gaan?

Ga je online speelgoed kopen? Dan wordt het jou vanzelf al een beetje makkelijk gemaakt. Bij veel van de webshops waar je bijvoorbeeld speelgoed voor kinderen kunt kopen, kun je al filters aanzetten. Zo kun je filteren op jongen of meisje. Vaak ook op leeftijd en op wat voor soort speelgoed je zoekt. Speelt het kindje bijvoorbeeld veel buiten? Of is het juist een binnen kind?

Is het kind creatief? Dan kies je uiteraard voor iets te knutselen. Kortom een klein beetje onderzoek en wat handige filters kan jou al een heel eind helpen.

Maar kijk ook eens naar iets anders als speelgoed als cadeau. Wellicht een leuke schoolbeker met bijpassende broodtrommel. Of iets voor een hobby of sport.

Voor een meisje kun je ook kijken naar leuke oorbellen of een mooi kettinkje. En jongens kun je nog wel eens aangenaam verrassen met een kort abonnement op bijvoorbeeld een tijdschrift.

Leuke leesboeken met bijpassende boekenlegger of nodig ze uit om samen naar de bioscoop te gaan. Uiteraard betaal jij dan het kaartje.

Leeftijd is belangrijk bij het kiezen van cadeautjes voor kinderen. Je wilt natuurlijk niet aankomen met een stukje speelgoed waar het kind te oud voor is. En iets waar ze eigenlijk nog te jong voor zijn kan ook een te grote uitdaging zijn. Kijk daarom altijd als eerste goed naar de leeftijd van het kind.

Ben je op zoek naar meer informatie? Dan kun je die hier vinden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *