verpakking

Zo verpak je zo goed mogelijk jouw verkochte spullen

Of je nou een eigen webwinkel hebt, een Marktplaats pagina waar je spullen verkoopt of op commissie kunst maakt, deze dingen moeten ook verzonden worden. Dat kan soms nogal tricky zijn. Zeker als het product dat je met de post verzendt nogal kwetsbaar is, is het belangrijk om het zo goed en stevig mogelijk in te pakken. Hoe doe je dat dan? Er zijn een paar handige trucs die belangrijk zijn om toe te passen bij het inpakken van bestellingen, namelijk de volgende drie punten.

Zorg voor voldoende opvulmateriaal

Opvulmateriaal kan van alles zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de krant die in de brievenbus ligt mooi hergebruiken, of kun je gebruik maken van opvulchips, papiersnippers of papier dat je om het product heen kunt vouwen. Ook bubbeltjesplastic is erg goed om in huis te hebben. Kwetsbare en breekbare producten kun je met bubbeltjesplastic goed beschermen, en zo weet je vrijwel zeker dat het product niet zo snel kapot zal raken als het onderweg is naar zijn nieuwe eigenaar. Vul de doos altijd zo veel mogelijk op. Zo voorkom je dat het product veel ruimte heeft om heen en weer te schuiven, wat kan leiden tot harde knallen en stoten tijdens het verzendproces.

Zorg voor een goed passende doos

Er zijn verzenddozen te krijgen in enorm veel groottes en vormen. Het is ook zeker niet altijd mogelijk om voor elk product een perfect passende doos te gebruiken, maar wat wel mogelijk is, is het regelen van een doos die niet erg veel te groot is en niet veel te klein. Is het product te groot voor de doos, dan kan het zo zijn dat de doos bijvoorbeeld niet goed sluit en open kan springen. Is de doos veel te groot, dan heeft het product veel ruimte om heen en weer te bewegen en moet je enorm veel opvulmateriaal gebruiken om de doos daadwerkelijk te vullen. Zoek dus een goede middenweg en gebruik een goed passende doos. Snijd de verzenddoos die je gebruikt eventueel op maat, en sluit hem dan goed af met sterk tape. Je kunt online gemakkelijk diverse formaten verzenddozen kopen.

Verpak het product met krimpfolie voor extra stevigheid

Producten die kwetsbaar zijn, of producten die bijvoorbeeld tegen elkaar aan kunnen schuiven, hebben wellicht behoefte aan het gebruik van krimpfolie. Dit is een folie die zich na verhitting kan vormen naar het product dat eronder zit. Door dit te doen, blijft het product en de eventuele onderdelen goed bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een bruisbal. Met krimpfolie zorg je ervoor dat het product heel blijft. Ook bescherm je de producten van buitenaf, en krijgen ze zo geen krassen o.i.d. Al met al is krimpfolie dus erg handig om te gebruiken bij het inpakken van bestellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *