Een klamboe kopen voor in de slaapkamer of niet?

Iedereen die al eens op vakantie is geweest naar de Tropen heeft ongetwijfeld al uitgebreid kennis gemaakt met de klamboe. Een klamboe is eigenlijk niets meer of minder dan een groot net welke boven het bed wordt gehangen. In eerste instantie was het zo dat een klamboe in onze landen eigenlijk slechts zelden of nooit voorkwam. Wanneer dat wel gebeurde werd ze vooral opgehangen omwille van de enigszins romantische uitstraling waarover ze beschikt. Toch lijkt de klamboe tegenwoordig in snel tempo populairder te worden, ook in Nederland. Bent u ook benieuwd waarom dat nu precies is en welke voor- en nadelen er nu precies zijn verbonden aan het gebruik van een klamboe? Ontdek er alles over hier op deze pagina!

               Waarom een klamboe ophangen in uw slaapkamer?

De belangrijkste reden om ervoor te kiezen om een klamboe op te hangen in uw slaapkamer heeft uiteraard betrekking tot de mate aan bescherming die ze realiseert ten opzichte van bijvoorbeeld muggen en ander ongedierte. In het Zuiden worden dergelijke netten in het bijzonder gebruikt omdat op die manier het risico op besmetting door het steken van bepaalde muggen sterk kan worden beperkt. Dit geldt onder meer voor landen zoals Thailand en India, maar ook in Afrika en in andere delen van Azië worden deze netten in het merendeel van de slaapkamers opgehangen.

Zoals reeds aangegeven beperkte het gebruik van de klamboe zich in het verleden in Nederland vooral tot de kamer van tienermeisjes. Zij vonden een klamboe wel een leuk en sprookjesachtig effect hebben. Bovendien zijn veel meisjes van mening dat ze een romantische en gezellige sfeer creëert. Vandaag de dag kan er echter worden vastgesteld dat ook steeds meer volwassenen er bewust voor kiezen om gebruik te maken van een klamboe in de slaapkamer. Zij maken deze keuze dan vooral omdat ze op die manier tijdens de zomermaanden niet worden gestoord door het gezoem van muggen.

Wist u dat een klamboe als accessoire uitstekend past bij een bamboe dekbed?

               Aandachtspunten bij het kopen van een klamboe

Het staat als een paal boven water dat een klamboe in huis halen zeker de nodige voordelen met zich meebrengt. Echter is het zo dat klamboes vandaag de dag nog lang niet in elk huishouden zijn terug te vinden. Hoe komt dat precies? Wel, omdat de noodzaak van een klamboe in Nederland eigenlijk nog behoorlijk ver weg lijkt. Ondanks het feit dat we kunnen vaststellen dat er steeds meer muggen tijdens de zomer onze nachtrust komen verstoren, is er in ons land (gelukkig) geen sprake van muggen die potentieel dodelijke aandoeningen overbrengen. Daarnaast is het zo dat een klamboe gebruiken ook niet altijd even praktisch is.

Bij het gebruik van aan klamboe is het in de praktijk altijd een vereiste dat ze goed aan het bed aansluit. Is dat niet het geval? Dan zal de klamboe haar doel eigenlijk voorbijschieten. Bovendien is het ook nog eens zo dat menig aantal mensen het slapen onder een klamboe als enigszins benauwend ervaren. Ook dit is een niet onbelangrijk punt om rekening mee te houden. Het spreekt immers voor zich dat u niet wilt dat een klamboe uw nachtrust op negatieve wijze gaat beïnvloeden. Kunt u leven met deze aangehaalde nadelen? Dan hoeft niets u nog in de weg te staan om een klamboe in huis te halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *