Hoe verf je je haar goed?

Je haar verven, kun je dat zelf doen, of laat je het maar beter aan de kapper over? En besluit je om het zelf te doen, waar moet je dan op letten?

Zelf verven of niet?Je haar verven: op de verpakking van de producten die je bij de drogist kan kopen lijkt het zo simpel, maar dat is het lang niet altijd. Met de kleuringen die je zelf kunt kopen, kun je meestal maar een paar tinten lichter of donkerder dan je eigen haartint bereiken. Dat is niet voor niets: wil je een grotere verandering, dan is hier vaak een sterker middel én iemand met verstand van zaken voor nodig. Niet ieder haar reageert namelijk op dezelfde manier op een kleuring, en zeker als je gaat voor een grote verandering is daar echt precies het perfecte recept voor nodig, of moet je haar soms zelfs in meerdere stappen geverfd worden, omdat het in één keer niet gaat lukken.

Wil je dus een rigoureus andere haarkleur, dan kun je het best een bezoekje brengen aan de kapsalon. Dat is wat duurder dan zelf kleuren, maar de kans op succes is vele malen groter, en dat is toch waar het om gaat.

Ook als je van nature een lastige haarkleur hebt, bijvoorbeeld eentje met veel warmte of een rode gloed, kan het beter zijn om de kapper het te laten kleuren. Om van een warme tint naar een koele te gaan, is veel kennis over kleuren nodig. Ook bij grijs haar is verven niet altijd even eenvoudig, een kleuring kan thuis al snel te licht uitvallen. De kapper weet hier beter raad mee.

Zelf doen? Dat kan vaak ook

Wil je je haarkleur wat subtieler veranderen, bijvoorbeeld 1 of 2 tinten lichter of donkerder, dan kun je vaak wel thuis aan de slag. Kies een haarkleuring uit van een betrouwbaar merk, bijvoorbeeld Loreal haarverf, en let goed op dat deze geschikt is voor jouw haarkleur. Een verf met als naam ‘lichtblond’ gaat zwart haar echt niet lichtblond maken, kijk dus goed naar de voorbeelden met verschillende haarkleuren op de verpakking.

Vervolgens is het zaak om goed de aanwijzingen in de verpakking op te volgen. Laat de verf nooit te kort zitten, en controleer voor je het uitspoelt even of het gewenste effect al bereikt is. Zo niet, laat het dan nog even intrekken. Let er na het kleuren op dat je je haar wast met een shampoo speciaal geschikt voor gekleurd haar, dan heb je langer plezier van het resultaat. Heb je gekozen voor een koele kleur, en wil je die graag zo houden? Gebruik dan een zilvershampoo. Deze neutraliseert warme tonen, zodat je haar langer de gewenste kleur behoudt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *