Kong speeltjes voor honden

 

 

Misschien heb je het merk Kong al eens in de dierenwinkel gezien en je afgevraagd of je ook zo’n speeltje voor je trouwe viervoeter moest aanschaffen. Ik heb de proef op de som genomen en heb een leuk speeltje gekocht voor mijn hond. Aangezien ze claimen dat het gemaakt is van onverwoestbaar rubber, dacht dat deze wel bestendig zou zijn tegen de allesverwoestende kaken van mijn herder Robin. Ik ben alleen maar te spreken over dit speelgoed, want ze hebben gegeven wat ze beloven en nu een jaar later, is het speeltje nog steeds heel! Echt een aanrader dus.

Over Kong

Kong speelgoed zijn dus speeltjes gemaakt van onverwoestbaar rubber. Ze zijn kegelvormig met een gat er in. Het leuke van dit gat is dat je het vol kunt stoppen met eten of snoepjes voor je hond. Zo prikkelt het je honds vermogen om te leren en inventief te werk te gaan. Ze zullen alles proberen om het eten er uit te krijgen en is ontzettend leuk tijdverdrijf voor je hond! De Kong speeltjes komen in verschillende maten, afhankelijk van de grootte en kauwkracht van jouw hond.

Voordelen

De volgende voordelen heb ik gevonden bij het speelgoed van Kong:

  • Is echt onverwoestbaar!
  • Verschillende maten voor verschillende type honden
  • Niet duur
  • Gaat de verveling van honden tegen

Er zit 1 klein nadeel aan dit speelgoed namelijk:

  • Ze zijn lastig van binnen schoon te maken, maar als je een vaatwasser hebt kun je hem daar gewoon in doen.

Mijn ervaring

Mijn hond Robin is helemaal gek van dit speelgoed. Hij vind het geweldig om moeite te doen voor zijn eten en kan hier uren mee bezig zijn. Sinds we dit speelgoed hebben geïntroduceerd, kauwt hij niet meer op de meubels en is hij een stuk rustiger geworden. Dit is erg fijn, want hij kon soms hyperactief zijn. We moeten wel regelmatig het spel aanpassen, want op een gegeven moment heeft hij het trucje door. Dus we stoppen er steeds grotere brokken in, die moeilijker er uit te halen zijn. Soms doen we er pindakaas in of stukjes vlees, en soms zelfs de inhoud van zijn blikje nat voer. Kijk wel uit dat je niet gaat overvoeren en je hond met overgewicht komt te zitten. Dan kan je er voor kiezen om al zijn maaltijden in de Kong te stoppen, zodat hij spelenderwijs kan eten.

Meta: Zoek je nog naar speelgoed voor je hond? Kong maakt eten leuk en zorgt er ook nog voor dat je hond slimmer wordt!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *